Prajitura crocanta cu branza

de Miha in Prajituri, 9 Mai 2010 | 7771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 300 g iaurt
  • 4 linguri ulei
  • 50 ml lapte
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • Pentru crusta:
  • 100 g zahar
  • 1 cana fulgi de porumb
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura crocanta cu branza:

Umplutura:

Branza o mixam foarte bine cu zahar, smantana, esenta de vanilie si oua, pana obtinem o crema fina. Daca branza este prea uscata se mai pot adauga cateva linguri de lapte.

Blat:

Mixam foarte bine ouale cu un praf de sare, pana isi dubleza volumul. Adaugam zaharul,vanilia, iaurtul, uleiul treptat ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt,alternand cu lapte. Va rezulta o compozitie ca o smantana mai groasa, pe care o vom imparti in jumatate.

Punem prima jumatate in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic, timp de 10 minute, pana se incheaga putin aluatul. Scoatem tava, turnam crema de branza si nivelam. Acoperim apoi cu cealalta jumatate de compozitie si dam din nou la cuptor, pana se rumeneste, cca 30 de minute.

Crusta:

Zaharul il caramelizam intr-o cratita la foc mic. Cand a devenit lichid, adaugam untul si frisca lichida. Amestecam pana se topeste tot caramelul si compozitia se omogenizeaza. Adaugam fulgii de porumb si amestecam usor sa nu se sfarame.

Turnam peste prajitura scoasa din cuptor si lasam la racit in tava, dupa care se portioneaza cu un cutit bine ascutit.

Pentru ca aceasta operatiune sa fie mai usoara se pot taia mai intai cubuletele de prajitura, apoi se toarna crusta de caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura crocanta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Miha 1

10.05.2010, 23:52

Multumesc Mena, esti draguta!

Oana 1

11.05.2010, 22:09

Aoleuuuu

consuelamocanu2000 1

15.05.2010, 07:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii